Department of InformatiX
Microsoft .NET Micro Framework Tools & Resources

Nemám teď mnoho času a s blížícím se zkouškovým nejsou ani vyhlídky nijak růžové. Přesto bych rád všem, kteří se přišli podívat - ať už na MS FEST nebo do Akvárka - poděkoval za účast, a alespoň přikládám dema, která byla na přednáškách prezentována. Případné dotazy rád zodpovím na e-mailu.

stáhnout ukázky (1.38 MB)

GPIO Dema

Semafor (Semaphore)

Základní ukázka pro práci se vstupními a výstupními porty a hlavně toho, jak bude vaše obsluha periférií obvykle vypadat - napíšete ovladač představující zařízení a pak jej používáte jako objekt. Příklad uvádí jednoduchý ovladač pro tři LED diody ve funkci semaforu.

Potřebný hardware: 3 LED diody připojené s pomocí resistoru k desce nebo modulu. V příkladu je červená na GPIO4, oranžová GPIO5 a zelená na GPIO9 (deska Tahoe nebo Tahoe-II).

Příklad ukazuje: práci s porty (OutputPort, InterruptPort), DispatcherTimer v konzolové aplikaci, Timer, anonymní delegát, dědičnost.

Sériový port

V základním představení byl napsán jednoduchý příklad na tři řádky, který posílal text na externí displej. Pokud máte se sériovým portem zkušenosti z předchozí verze Micro Frameworku, nezapomeňte hlavně na ten druhý - zavolat před použitím SerialPort.Open().

WPF na externí displej (SerialDemo2)

Externí VFD displej, na kterým ukázka probíhala, má příkaz, pomocí něhož lze na displeji zobrazit libovolnou 1-bitovou bitmapu. S využitím nové události v .NET Micro Frameworku 3.0 ukážeme, jak toho lze na pář řádkách přenést funkčnost, kterou WPF přináší, na externí displej se sériovým rozhraním, ke kterému nemáme k dispozici vestavěný ovladač. Příklad obsahuje Micro XAML.

Potřebný hardware: 2 tlačítka (nahoru/dolu) na posouvání posuvníku, externí sériový displej (ukázka probíhala na modulu GW64x32C-K610A firmy Noritake Itron).

Příklad ukazuje: práci se sériovým portem, Micro XAML, novou WindowManager.PostRender událost pro používání WPF na externích displejích.

I²C

Vestavěný akcelerometr na Tahoe-II (AccelTest)

Předvedení vestavěného akcelerometru na nové Tahoe desce. Aplikace sestává z červeného čtverečku, který jezdí po spodním okraji displeje podle toho, jak Tahoe nakloníte. Příklad obsahuje Micro XAML.

Potřebný hardware: Tahoe-II

Příklad ukazuje: jednoduché čtení registru po I²C (bez dalších knihoven), DispatcherTimer mimo okno, vlastní konstruktor s Micro XAML pomocí partial metody.

ExtendedWeakReference

To nejjednodušší možné EWRDemo - počet spuštění, tentokrát bez vlastních tříd, jen pomocí integeru.

Touch

Bitmap Slider

Aplikace načte JPG obrázky buď z resources nebo při vložení paměťové karty, a prstem je lze z displeje "stírat". Program začíná černou obrazovkou, nejdříve je třeba se k obrázkům doklepat.

Potřebný hardware: emulátor nebo deska s dotykovým displejem.

Příklad ukazuje: kreslení na displej bez WPF, práci s dotykovým displejem z konzolové aplikace, případně souborový systém.

Detekce gest (GestureDemo)

Jednoduchý prográmek - ukazuje šipky podle toho, jaké gesto bylo na dotykovém displeji rozpoznáno.

Potřebný hardware: emulátor nebo deska s dotykovým displejem

Příklad ukazuje: zpracování gest bez použití InkCanvas.

Ethernet

Obrázek z IP kamery (VideoDemo)

Krátká smyčka, která z webu načte obrázek a zobrazí ho na displeji.

Potřebný hardware: IP kamera s HTTP přístupem (ukázka probíhala na kameře IP7131 firmy Vivotek), emulátor nebo deska s podporou ethernetu.

Příklad ukazuje: práci se sockets pro odeslání HTTP požadavku a čtení odpovědi.

USB zařízení

Touchpad (USBDevice)

Zjednodušený a upravený příklad USB myši dodávaný s SDK - udělá z dotykového displeje vaší desky touchpad! Nutno nahrávat, příp. ladit po TCP/IP nebo sériovém portu.

Potřebný hardware: deska s dotykovým displejem a USB portem (předváděno na Tahoe-II).

Příklad ukazuje: nejjednodušší možnou implementaci myši v .NET Micro Frameworku.

Webové služby

DpwsServer

WPF desktop aplikace, nabízející webové služby, které uživatel vybere. Pro spuštění této aplikace na počítači musíte vzít stávající DPWS knihovny, dekompilovat je a upravit pro .NET Framework. Není to tak těžké, bohužel však nelze výsledné knihovny distribuovat. Obsahuje WSDL, z kterých byl kód pro server i klienta vygenerován. WSDL bylo napsáno ručně.

Potřebný hardware: běží na PC.

Příklad ukazuje: DPWS server na PC, a jak odstranit diakritiku z textu :-).

DpwsMfClient

.NET Micro Framework aplikace sestávající z textboxu a čtyřech tlačítek (varování: tlačítka jsou jen načrtnuta s minimální funkčností). Po spuštění lze psát do textboxu (SW1-4 na Tahoe), vybírat části napsaného textu a pokud je na síti k dispozici některá z podporovaných služeb, zavolat ji na vybraném textu pomocí tlačítka.

Potřebný hardware: emulátor nebo deska s podporou ethernetu a dotykovým displejem.

Příklad ukazuje: DPWS klienta, který na libovolných přihlásivších zařízení hledá konkrétní webovou službu, volání služeb, práci s textboxem a primitivní implementaci tlačítka.

Comments
Sign in using Live ID to be able to post comments.